ήταν καιρός

που στις φωτιές του Άη-Γιάννη

πετούσες κι ένα αγκάθινο στεφάνι…

για σε που δεν ξεχνάς και περιμένεις το πλέγμα των τραγουδιών

που σαν τα κρυφακούς

σου γδέρνουν το ένα αυτί

και σου κόβουν το άλλο

ανώδυνα επιμνημόσυνα πονήματα κι επώδυνες σιωπές…μικρές σαν βήματα ξυπόλητα…


17 responses to “ήταν καιρός

  • katabran

    στο δικό σου, προσωπική εμπειρία εκφράζω…
    εδώ,εννοώ πως δε μου αρέσουν οι επι του κήδους λόγοι…
    αλήθεια δεν κατάλαβες; τέλος πάντων, χαίρομαι που φάνηκες…ήταν καιρός!
    🙂

    Μου αρέσει!

  • Joker

    Αυτό το άλμπουμ και αυτή η φωνή μου φέρνουν πολλές και ωραίες εικόνες και αναμνήσεις στο μυαλό,τόσες που άμα άρχιζα να τις απαριθμώ , οπωσδήποτε θα ξεχνούσα κάποια..Δεν ξέρω για ποιο θάνατο και ποια «αντίο για πάντα» μιλάνε κάποιοι. Πιστεύω ότι όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες έτσι και οι τραγουδιστές μένουν ζωντανοί μέσα από τα τραγούδια τους και από τις δικές μας αναμνήσεις..Αρνούμαι να θεωρήσω ότι κάποιος σαν τον Μητροπάνο πέθανε! Είναι θέμα πείσματος,χαρακτήρα και ιδεολογίας!

    Μου αρέσει!

  • koufetarios

    Τέτοιες σιωπές θαρρώ πως ηχούν, πένθιμα, χωρίς την γλύκα της ζωής αλλά με την πίκρα του θανάτου. Ωστόσο παραμένουν ζωντανές, φτάνει να μπορείς να τις ακούς και πριν και μετά..

    Σιωπές που πονάνε όταν δεν έχουν κάτι άλλο πια να πούνε..

    Υπέροχο Katabran!

    Μου αρέσει!

  • moodytimes

    Και τώρα η ώρα του παιδιού….
    Το λοιπόν μικρό πικρό μου Τσοπανάκι, ο κάθε παπάρας έχει μιλήσει για τον Δημήτρη….τι εννοώ
    Βάση του Συντάγματος,ας εφαρμοστεί και μια φορά, ο καθένας μπορεί να εκφέρει τη γνώμη του,βάση της ενασχολησής του με τη μουσική «έκαστος ΟΥΦΟ ετάχθη » όπως έλεγε και η Εβελίνα Παπούλια στους ΔΥΟ ΞΕΝΟΥΣ.
    Κάτι ΤατιανοΛαμπίρηδες, ΛιαγκοΣκορδάδες, ΟυγγαρεζοΚαρπετόπουλοι και λοιποί σημαιοφόροι της φθήνιας και της απαξίωσης του αληθινά γιγαντιαίου Ελληνικού τραγουδιού έχουν συνδιάσει τον Ολύμπιο Δημήτρη με τη γαρδένια και το άτσαλο ζειμπέκικο τηλεπαρουσιαστή…τους έχω χεσμένους.
    Ραδιοπαραγωγοί της αρπαχτής και της προσόδου βάζουν τον ηχολήπτη να κατεβάζει απο το youtube…Μητροπάνο για να ικανοποιούνται οι ακροατές…»ναι το έχουμε το κομμάτι»..χθες άκουσα 2-3 τραγούδια απο τον ΑΓΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ζωντάνά εκτελεσμένα ….»ακούσαμε το….»
    Όχι ρε ηλίθιε δεν ακούσαμε το….ακούσαμε you tube.Πάρε το κωλαράκι σου και πήγαινε σε ένα δισκάδικο και πάρε 5 σημαντικά cd του Μητροπάνου κι ακουσέ τα…..αν δε προλάβεις βάλε 1-2 τραγούδια και υποσχέσου αφιέρωμα,αλλά το αφιέρωμα θέλει αφοσίωση θέλει ακροάσεις….δε θέλει μηνυματάκια και δωράκια.
    Γεμίσαμε άσχετους και ασεβείς.Οι οικοδεσπότες του Χατζηγιάννη και του Οικονομόπουλου,του Νίνο και του Πετρέλη ανακάλυψαν τον Μητροπάνο!!!!
    Βρίσκουμε ένα – δύο σουξέ κανα δυο βιντεοκλίπ απο κέντρο βάζουμε και μια χαζογκόμενα με μεταπτυχιακό δημοτικού να λέει με στόμφο για τη πάλη του τραγουδιστή με την αρρώστια και κάναμε το καθήκον μας!!!!
    Χθες προτίμησα να γράψω για έναν σημαντικότατο κατα τη γνώμη μου δίσκο στον οποίο συμμετείχε ο Μητροπάνος, δεν ήταν δίσκος του Μητροπάνου αλλά για μένα είναι σταθμός στην Ελληνική μουσική χάρη και στον Δημήτρη.Ούτε κηδείες ούτε μεγαλοστομίες, το έργο του τον κρατάει ζωντανό.Οι περισσότεροι που τον «θυμήθηκαν» αύριο θα χοροπηδούν με Κιάμο!!
    Ασεβείς,άσχετοι,ανόητοι……ηλίθιο ελληνικό ραδιόφωνο κι ακόμα πιο ηλίθια Ελληνική τηλεόραση.Δε θα μάθουν ποτέ απο μουσική γι αυτό δε θα καταλάβουν ποτέ την περηφάνια του Μητροπάνου, το κλάμα του Καζαντζίδη και τις εξηγήσεις που ζητούσε ο Μπιθικώτσης απο την Άπονη Ζωή με τη θεική φωνή του.Δε θέλουμε αγιογραφίες θέλουμε αναγνώριση.
    Το λαικό τραγούδι έχει αφήσει θησαυρούς όχι για να θρηνούμε απο πάνω τους αλλά για να μάθουμε απο αυτούς.
    Και μετά λέω εσένα γλωσσοκοπάνα!!!!

    Μου αρέσει!

    • L’Enfant de la Haute Mer

      ν’αγιάσει το πληκτρολόγιό σου Moody!

      Μου αρέσει!

      • katabran

        το ίδιο λλέω κι εγώ αλλά με το δικό μου ίσως ακατανόητο τρόπο των ανώδυνων επιμνημόσυνων πονημάτων, προσπαθώ να μετριάζω τη γλωσσοκοπανιά μου…
        όταν για χρόνια υποκρούω μουσικά ένα κείμενο με τη φωνή του φίλου που έφυγε τον τιμώ χωρίς αφορμή…
        και μάλιστα τόσο δυσβάσταχτη…
        δε θέλω να γράψω κάτι περισσότερο ή λιγότερο, Μοοdy εσύ ξέρεις τη σχέση μου με τον Δ.Μ.

        Μου αρέσει!

  • χρηχα

    Kαλησπέρα σας….

    Κι εγώ συμφωνώ με την L’ Enfant όπως σχολιάζει τον Moody….

    Και επανέρχομαι με πολιτικό σχόλιο να επαυξήσω την αηδία που προκαλούν τα ΜΜ Εμετοπρόκλησης…η αποικία όπου ζούμε δεν δικαιούται να ανεβάσει επίπεδο , δεν δικαιούται να έχει αληθινές φωνές που ξυπνούν την συνείδηση του κόσμου, τα τελευταία τριάντα χρόνια σωρηδών προωθούνται τα «πολιτιστικά κέντρα» (αθάνατε Γιαννόπουλε) και οι «επιτυχίες» μιας χρήσης ( όπως τα προφυλακτικά) και οι διάτονες αστέρες που «κάνουν» έναν δίσκο -χωρίς ποσοστά επί των κερδών- μόνο και μόνο για να προχωρήσουν οι «ευεργέτες» τους στον επόμενο «σταρ»-ίσκο….και οι αληθινοί τραγουδοποιοί και ερμηνευτές μένουν να κάνουν παράσταση εθελοντικά σε κάτι πεζοδρόμια επ’ευκαιρία των εορτών χωρίς πρόσβαση σε μουσικές εταιρίες και δισκοπωλεία….

    Από την άλλη ,δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την τεράστια υποβάθμιση των μισθών αυτοί που κυριολεκτικά καταβαραθρώθηκαν είναι οι μισθοί των εκπαιδευτικών -πρώτα πρώτα, των γιατρών και νοσηλευτών να έπονται….
    Στον ιδιωτικό τομέα κατασπαράσσουν τους αυτοαπασχολούμενους με διάφορα τερτίπια -κυρίως φορολογικά….άρα εξαρθρώνουν την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια -μαζί με την αυτόβουλη -ανεξάρτητη επιχειρηματικότητα των μικρών…..

    Σκοπός τους είναι η αλλοίωση – μετάλλαξη της κοινωνίας μας, όπως και να την χαρακτηρίζει κανείς, σε άμορφο -άβουλο υπόστρωμα αμαθών και υπάκουων δούλων -υπηκόων….

    Τι σχέση έχει αυτό που γράφω με τον Μητροπάνο;
    Νομίζω ότι ήταν ένας από τους τελευταίους γνήσιους ερμηνευτές…επίσης είναι σαν άνθρωπος ένα δείγμα αυτοδημιούργητου ανεξάρτητου ανθρώπου αντιπροσωπευτικού μιας γενιάς…..είναι η γενιά που κάθε ένας που πεθαίνει αφήνει πίσω του ένα κενό που δεν θα το αναπληρώσει ποτέ κανείς….
    (και να πάρετε υπ’ όψιν σας ότι εγώ τα λέω όλα αυτά παρ’ότι ποτέ δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές μου στα ακούσματα)

    Μου αρέσει!

  • xtina

    καλημερούδια Κ
    για έναν άνθρωπο που έκανε το δικό του κι αγαπήθηκε πολύ
    ένα όμορφο αντίο
    χχχ

    Μου αρέσει!

  • marilenapap

    γεια και χαρά-μια ερώτηση άσχετη, αλλά μιας και θυμάμαι ότι ήσουν follower του, ξέρεισ μήπως γιατί το wordpress του μακριδάκη είναι πλέον μη προσβάσιμο???

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Le Cinéma va à l´école

Blog dédié au projet eTwinning entre Grèce et Espagne du même titre

Αυθόρμητες μεταβολές

του Λευτέρη Παπαθανάση

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

Συγγραφέας

Toutestin Magazine

Art Feedback Machine

Redflecteur

About Art and Politics

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

lerestnadine

This WordPress.com

Bouquet of dreams

Yes Darling, but is it Art?

Marionettes Inc.

No strings attached

Harry's Music

Harry Smith's Anthology of American Folk Music

Land Streicher

“Our battered suitcases were piled on the sidewalk again; we had longer ways to go. But no matter, the road is life.” Jack Kerouac