στην Κωλοπετεινίτσα η παρέλαση θα γίνει παραμεθαύριο

hors d’ oeuvre
παρέλαση 28ης
παρέλαση 25ης
παρέλαση καρναβαλιστών
παρέλαση εκατομμυρίων
παρέλαση γκέη
παρέλαση ομάδων
παρέλαση μίνι
παρέλαση στρατού
meteo
Η αναμενόμενη κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί για την ερχόμενη Κυριακή η προγραμματισμένη για χθες παρέλαση στην Κωλοπετεινίτσα!
backround
Φήμες αναμεταδίδουν:
την αναστολή της aρμοδιότητας,
την αναβολή της παρέλασης,
και πως ωωω ναι!
αυτό το μόρφωμα
γυαλίζει ακόμα
τα σύμβολά του
για να υπάρξει!
prova generale
Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες,
κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες,
κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς,
με ιδεώδεις υποτακτικούς,
που είναι στο μυαλό νωθροί,
μα υπακοή έχουν περισσή,
τους έχω βαρεθει…
couche- couche
αναβάλεται λοιπόν η παρέλαση,
η μιλιταριστική πασαρέλα,
το περήφανο πέρασμα των "μελλοθάνατων",
σε άψογους σχηματισμούς
εμπρός σε Αρχή …δια του διμοιρίτου στρέφοντες την κεφαλή!
η επίδειξη του εκτελεστικού αποσπάσματος της εθνικής μαλακίας
χρόνια τώρα στέκει προσοχή μέσα σε κουστούμια σκούρα
(ράφταδικο για γελοίους)
και με μια γραμμή που γυρίζει γύρω απ τα λαιμά τους και καταλήγει στο υπογάστριο
(λαιμοδέτης)
και μετά στριμόχνεται για δηλώσεις
πέφτουν και αγκωνιές εν τω μεταξύ
ενώ την ίδια στιγμή οι ζυγοί λύονται
και τα τσιπουράδικα επαίρουν τα λάβαρα του μπακα(β)λιάρου του έθνους!
ενώ στον αέρα πλανάται η βία της Βίσση!
και όχι η λύση της βίας!
(πήρα των οματιών μου)
αναβάλεται λοιπόν η παρέλαση,
και μαζί
το ακόμη πιο τραγικό πέρασμα
των καταναγκασμένα περήφανων νεολαίων,

τόπο στα νειάτα,
θέλουν κι αυτά να πολεμήσουν,
γαλάζιο και μπλε ξέσπασμα ολιγόλεπτο…πόσο κρατάει το εμβατήριο άλλωστε;
αναβάλεται λοιπόν η παρέλαση,το παραμ πα πα παμ στην Κωλοπετεινίτσα!
δε θα απολαύσουμε τη χάρη του ενα δύο ένα δυο…ένα στ’ αριστερό!
δε θα δούμε το άριστα να κρατάει τη σημαία!
(λες και οι μη επιμελείς δε δικαιούνται το σύμβολο…να ακουμπήσουν!
ας καθιέρωνα ένα α΄λο δώρο για το βαθμό!
πχ:Εκδρομές, βιβλία, κομπούτερ, κάποια κατσαρολικά, ένα πάπλωμα, λίγα προφυλακτικά που χρειάζονται περισσότερο…)
σαν στρατιωτάκια!
δε θα δούμε μπούτια σε ρυθμικό βηματισμό!
δε θα δούμε παιδιά σε κοινωνική ευταξία!
(αφήσαν τις μαύρες τους κουκούλες και βάλαν άσπρες καζακούλες!)
πειθήνια και ομοιόμορφα!
ομογενοποιημένα σαν το γιαούρτι!
rewind
θυμάμαι που σκαρφάλωνα μια μάντρα με φίλους να δούμε τους συμμαθητές μας να παρελαύνουν και τους πετάγαμε στραγάλια!
θυμάμαι που ενώ είχα 19,7 πήρα αποβολή επειδή αρνήθηκα να κρατήσω τη σημαία!
θυμάμαι ότι έβρεχε εκείνη τη μέρα στην Κωλοπετεινίτσα!
που να το ξερα; να μην είχα κάνει θέμα;
και τότε η παρέλαση αναβλήθηκε…
 
letssingit
Έφερα λίγη σκορδαλιά!
;)(προειδοποιώ: ο τίτλος μιλά)
η ακρόαση επαφίεται στην τόλμη σας…
 
Ο Λόρδος Μπάυρον αναφέρει: "Οι Έλληνες πιθανώς είναι ο πιο διεφθαρμένος, ο πιο εκφυλισμένος λαός του κόσμου. Συντρίβοντας με την επανάσταση τους εύθραστους κρίκους της αλυσίδας τους, αποκάλυψαν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. Και είναι φυσικό να προβάλλει πιο έντονα η μελαγχολική εικόνα της ευτέλειας τους… Είναι η πιο ματαιόδοξη και η πιο ανειλικρινής φυλή της γης, μια χημική ένωση από όλα τα ελαττώματα των προγόνων τους. Σε αυτά πρέπει να προσθέσεις τα ελαττώματα των Τούρκων και μια καλή δόση από εβραϊκά. Τα πάντα φιλτραρισμένα και ανακατωμένα σε ένα τσουκάλι δουλείας".*

πώς ένας παροχέας τοκογλυφικών δανείων κατάφερε να μετατραπεί σε σύμβολο του φιλελληνισμου αποτελεί μία ακόμη επιβεβαίωση της αυθαιρεσίας πάνω στην οποία κάθε κρατικό μόρφωμα πρέπει να στηριχθεί για να υπάρξει.

*Βλ. Λόρδου Μπάυρον, Επιστολές από την Ελλάδα, 1809 – 1811 και 1823 – 1824, Ιδεόγραμμα, 1996


20 responses to “στην Κωλοπετεινίτσα η παρέλαση θα γίνει παραμεθαύριο

  • Annyra

    Καλό απόγευμα συνοδοιπόρησα.Το μαχαίρι στο κόκκαλο λοιπόν!!!Ένας γραπτός λόγος, που η χειμαρρώδεις λέξεις του αναγουλιάζουν τα συνειδητοποιημένα στομάχια μας….Και τι θέλει να πει η συγγραφέας; Είναι ξεκάθαρο το νόημα…Μιλά για έναν πολίτη με δήθεν αναψοκοκκινισμένα μάγουλα πατριωτικής περηφάνιας….Και φυσικά δεν είναι ένας ο πολίτης, μα όλοι μας, εγώ, εσύ, εκείνη…. που έχουμε το λόγο για μια καλύτερη αυριανή ημέρα σ’ αυτό τον τόπο και δεν τον τοποθετούμε.Κάπως έτσι το μάγγανο ανεβάζει σαπρές συνειδήσεις απ’ το χάος… κι αν κάποτε σιάξουν,λέω… εάν κάποτε….Θα είναι τιμή να κρατούν το λάβαρο με 19,7….Σε ευχαριστώ Άννα για τις αλήθειες σου, μας…Να είσαι πάντα φωτεινή, άριστη λογοτέχνης, δημιουργική, χαρούμενη.Άννα

    Μου αρέσει!

  • yannidakis

    συγγνωμη τωρα αλλα δε θα σχολιασω την Κωλοπετεινιτσα. Αλλωστε δεν ειναι υπαρκτο μερος και καλυτερα να μην το αναλυσουμε..οποτε απλα θα σου αναγνωρισω οτι εχεις την ικανοτητα να παιρνεις "κατι" και να το καταστρεφεις, να το αναποδογυριζεις και να το μαδιζεις κανονικα κι ολα αυτα με εναν απιστευτα εντεχνο τροπο που δοξαζει την εκπληκτικη σου λεκτικη ικανοτητα!Αμην!

    Μου αρέσει!

  • EL NIONIO

    "Το Σουλτάνο τον έστειλε ο Θεός και δε πρέπει να εναντιωνόμαστε στις βουλές Του"Επιστολή του Πατριαρχείου…σε "Επαναστατικές Οργανώσεις"..όπως Φιλική Εταιρεία ας..ουμΠαρέλαση δεν έκανα ποτέ….οχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί δε θεωρούσα ότι τιμούσα κανέναν με το άχαρο βήμα μου.Αλλιώς τιμάς κάποιους ανθρώπους..κάποιους ήρωες..κατά τη γνώμη μου πάντα.Δε θα γύριζα ποτέ το κεφάλι μου πρός τη μεριά ανθρώπων που θα ξανάλεγαν Θεόσταλτο τον όποιο Σουλτάνο και θα ξαναφυλάκιζαν τον όποιο Κολοκοτρώνη…για το Μακρυγιάννη μη με ξαναρωτάτε ήταν αναρχικός.και ως γνωστόν..λέγω.."καλύτερον το οφ σορ κράτος του κάθε Καραφλού πρωην ΟΝΝΕΔίτη παρά η αναρχία…α αναρχία λέγω των Μακρυγιάννηδων"Βοηθειά μας?Βοηθειά τους?Βοήθεια?????

    Μου αρέσει!

  • ποκαχόντας

    αχ κατακαημενη κωλοπετεινιτσα ετσι που σε καταντησανκαι ακουω μια φωνη να λεει……..οτι η αληθειες ειναι τσουρομαδημενες και στριφογυριστεςτ΄΄ανασκελο…..εεεεεεεεε!!!!συγνωμη αλλα οταν δεν εχουμε κατι να πουμετο ριχνουμε στις ικανοτητες λεκτικες η μη;;;φευγω οπως ηρθα……

    Μου αρέσει!

  • ποκαχόντας

    τωρα ο νιονιος πως βρεθηκε απο κατω μου;;;παρεπιπτοντως ανναμπραν…τρεχω να βαλωενα ιστολογιο….που συναδει [ολιγον τι]ζηκοςμε το θεμα του ανα-θεματος…..εφυγα λεμεεεεε!!!

    Μου αρέσει!

  • ΕΛΕΝΗ

    δε θα δούμε μπούτια σε ρυθμικό βηματισμό!χαχαχαχ θεικό!!!τόπο στα νειάτα, θέλουν κι αυτά να πολεμήσουν 😉

    Μου αρέσει!

  • Κώστας

    τι τα θέλουνε τα όπλα τα κανόνια τα σπαθιάνα τα φτιάξουν εργαλεία να δουλέψει η εργατιάχαιρετω

    Μου αρέσει!

  • Αλέξανδρος

    πολλές αλήθειες μαζί … μπλέκουν τα πράγματατελικά θα γίνει η παρέλαση ή όχι;

    Μου αρέσει!

  • ALEKOS

    Αss rooster town=Kωλοπετεινίτσα.Δέν ήξερα ότι ο Βύρων..ήταν τόσο καθηκάκι.Κι εμείς το παρουσιάζουμε σχεδόν Εθνικό μας Ήρωα….έ ρε γλέντια.Να και κάτι που έμαθα…Και ξέρεις τι άλλο μαθαίνω….ότι όσο περνάει ο καιρός κάποιοι ξεσκεπάζονται όσον αφορα το ρόλο τους στην Επανάσταση.Καλησπέρα….ωραίος ο Κωστης απο κάτω…μια χαρα τον βρίσκω.

    Μου αρέσει!

  • Achilleas

    Η υβρεοπομπή περνόντας στάθηκα προσοχήτης έδωσα την δέουσα προσοχήμε ενθουσίασε, μα προσοχή!Με-ξε-λόγια-say-προς-στιχοι.Αννάπαυση ; )

    Μου αρέσει!

  • EL NIONIO

    Άντε και στις εκλογές να μη ξεχάσεις το "Εκλογές" απο τις Μουσικές ΤαξιαρχίεςΚαλημέρες χωρίς πιπέρι..

    Μου αρέσει!

  • katabran

    :)/(:ετσι ειναι…αν ετσι νομιζετε!…αυτη ειναι η διαφορα μας! εγω ποτε δεν συμπαθησα τα emoticons!προτιμω να πω "λυπαμαι για λογαριασμο σου!"ευτυχως υπαρχουν μελη της εσωτερικης μου επιτροπης δεοντολογιας που δε γουσταρουν να ειναι εσωκλειστα και εχω ηδη τελεσει υπο συνοδεια γι\’ αρκετο καιρο, ωστε να εχω χασει την εμπειρια των ενδυματολογικων λεξολογικων διλημματων…προσπαθω να ανοιγω καποια μαγκωμενα συρταρια! αυτο ειναι ολο!καλημερες!

    Μου αρέσει!

  • ποκαχόντας

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ…ΑΝΝΑΜΠΡΑΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥ-ΣΚΕΦΤΕΙΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑΜΑΓΚΩΜΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ…..υγ…και αν δεν ανοιγουν ευκολα;;;λιγο σαπουνικαι θα ανοιξουν αμεσως…αλλα προσεξε μηνειναι κρυμενος σε κανενα συρταρι …ο ασκος του αιολουαιντες πολλες κ ομορφες καλημερες λεμεεεεεεε!!!!

    Μου αρέσει!

  • EL NIONIO

    Ότι κα να πω…."ζαγάαρρρρρ" με ανεβάζει,"στουρνάααααρρρρ" με κατεβάζει …"ταγάααρρρρ" με ανεβοκατεβάζει.Και μας λέει και για επιτροπές δεοντολογίας….ε οχι αυτό δε το θέλει ούτε το ΕΣΡ ούτε ο Πρέκας!!!!

    Μου αρέσει!

  • ALEKOS

    Eίναι πάρα πολύ…ααααπλό,όπως έλεγε και ο Κώστας Τσάκωνας στο ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣΜερικοί θεωρούνται πατριώτες και Ελληνάρες,πουλώντας υπερπατριωτισμό,εθνικιστική αλάζονεία μερικές φορές ρατσισμό…και μερικοί άλλοι γκρινιάζουν ,θυμωνουν καυτηριάζουν…γιατι βλέπουν τα στραβά,γιατί πονάνε και πονάνε γιατί αγαπάνε την Ελλάδα και τους ενοχλεί αυτό που βλέπουν γιατι θέλουν το καλύτερο..γιατι πιστεύουν πως αξίζει ο τόπος αυτός κάτι καλύτερο..υπήρχαν άνθρωποί που κατα καιρούς το έδωσαν..μερικοί με τη γκρίνια τους..Τι να κάνουμε κάποιοι άνθρωποι δε "η βρίσκουν" με το να ωραιοποιουν….Ευτυχώς!Ένας απο τους πιο ψαγμένους χώρους εδω μέσα μας έβαλε να σκεφτούμε κι εμένα αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει..Τη Καλησπέρα μουΥ.Γ….Και λίγα του λές του απατεώνα με το χαρτόνι

    Μου αρέσει!

  • katabran

    μολις ξεζαλιστεις απ τα μποφωρ στουρναρρρ, ξαναδιαβασε ολη την παραγραφο και στειλε μου τι καταλαβες, αλλιως θα σου μιλαω γαλλικα μεχρι να λαλησεις σαν τον Πρεκα!θες και λεφτα να σε πυροβολησουν πυροβολημενο!Αλεκο, περνα απ τον μπουφε…να σε κερασω!

    Μου αρέσει!

  • .

    Έλα Αλέκο βάλτε με μαζί την Κ.αταμπράννα και εμένα στην Κ.ατηγορία Βου… του γκρηνιάρη/θυμωμένου Ελληνα…Την Κ.αλησπέρα μου!

    Μου αρέσει!

  • EL NIONIO

    Δε πα να μιλήσεις και Φλαμανδικά……Γιατί Ελληνικά που μιλάς πάλι δε με κάνεις και λαλάω και χειρότερα απο το Πρέκα??Συμφωνώ με τον Ιρακινό ρουφιάνο σου εκτός απο ο κομμάτι του Υ.Γ"Αλεκο, περνα απ τον μπουφε…να σε κερασω!"…Διαπλεκώμενοι!!!!!

    Μου αρέσει!

  • katabran

    βλεπω Χαουζ τωρα…δε σου απαντω!ομολογω ομως πως η επαφη μου με τον βελγικο πολιτισμο ειναι απειροελαχιστη…χμ…ποτε δεν ειναι αργα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Le Cinéma va à l´école

Blog dédié au projet eTwinning entre Grèce et Espagne du même titre

Αυθόρμητες μεταβολές

του Λευτέρη Παπαθανάση

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

Συγγραφέας

Toutestin Magazine

Art Feedback Machine

Redflecteur

About Art and Politics

απέραντο γαλάζιο

"το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή..."

lerestnadine

This WordPress.com

Bouquet of dreams

Yes Darling, but is it Art?

Marionettes Inc.

No strings attached

Harry's Music

Harry Smith's Anthology of American Folk Music

Land Streicher

“Our battered suitcases were piled on the sidewalk again; we had longer ways to go. But no matter, the road is life.” Jack Kerouac